superior

Fires i Congressos

Un Fitur 2023 com abans de la pandèmia

La Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid ha tornat a recuperar la seva vida. Més de 750 estands i més de 8.500 empreses expositores han recuperat l’activitat del certamen que s’apropa a la participació abans de la Covid. Els professionals i el públic visitant s’ha mogut amb la normalitat prèvia a la pandèmia.

Els organitzadors han informat que els expositors representen a 131 països. La xifra de visitants del 18 al 22 de gener s’enfila als 220.000 entre professionals (130 mil) i públic. Es tracta d’una xifra rècord. Però la gran beneficiada d’aquesta fira és la ciutat de Madrid. La capital hauria rebut l’impacte de 400 milions d’euros gracies a la despesa que han realitzat els professionals del sector en allotjament, restauració, transport, compres i oci.

Fitur ha servit per fer balanç del 2022 i preveure com serà el 2023. Empreses i associacions, també destinacions, ha dit la seva. Diuen que aquest any serà millor que l‘anterior i això que el 2022 ha estat força bo malgrat haver tingut mesos on el virus de la covid estava en cotes molt elevades, el preu de l’energia i la inflació s’han enfilat com ningú podria imaginar, i a Europa s’iniciava una guerra que encara avui continua.

I és que el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia no ha passat desapercebut per Fitur. Fa gairebé un any que va començar la guerra entre els dos països. La fira ha volgut donar suport a Ucraïna ajudant-la des de la vessant del turisme i ha cedit gratuïtament un estand. La reconstrucció futura del país també passarà pel turisme, per això han activat el programa Meet Ukraine que ha propiciat trobades a Fitur per establir lligams i acords entre empreses i territoris.

Ucraïna pretén crear destins turístics vinculats a la guerra. Moltes localitats s’han fet conegudes arreu del món pel conflicte. En el futur seran testimoni de la història del país i d’Europa i esperen que això es tradueixi en arribades de visitants.

Articles relacionats

Back to top button