Turisme de Barcelona tria la cultura com a eix principal d’actuació en el 2021 amb un pressupost de 20,6 milions d’euros
El consorci Turisme de Barcelona acaba d’aprovar les línies estratègiques per a l’exercici 2021-2022 on destaca un pla que potenciarà la promoció i el màrqueting de la destinació amb una multiplicitat de continguts per crear relat de ciutat. La idea és garantir un turisme de més valor afegit, que gasti més a la destinació i sigui sostenible i respectuós amb la ciutat. Per tot això se centrarà en la cultura, ja que es pensa que és el que més identifica a la ciutat.
Els quatre eixos principals d’actuació són la promoció i el màrqueting, que tindrà un pla amb un pressupost de 12 milions d’euros per a dos anys; la segmentació per mercats i perfils; la sostenibilitat, cercant la neutralitat de la petjada de carboni i la digitalització.
Les propostes principals són:
- Fomentar grans esdeveniments que posin a Barcelona en el mapa mundial de la cultura.
- Cultura en el sentit més ampli, que inclou indústries creatives, el disseny, la Barcelona literària, la del cinema i la dels grans platós de filmació.
- Es buscarà el client de valor que interessa a la ciutat, el que deixa diners i que sigui sostenible i respectuós.
- Es pretén un Customer Service, un contacte i una comunicació permanent amb el visitant abans, durant i després de la seva estada, de manera que sigui cocreador de la marca Barcelona a través d’eines digitals.
- S’impulsarà el comàrqueting amb les empreses que vulguin anar de la mà de Turisme de Barcelona en la promoció de la ciutat.
- S’intentarà ser més selectius amb els mercats.
- Es pretén incrementar un 15% els visitants del mercat nacional (Espanya), dirigint-se a perfils interessats en cultura, gastronomia i la Barcelona marítima.
- La gran aposta pels mercats llunyans és pel sud-est asiàtic i Amèrica.
- Es buscarà la neutralitat de la petjada de carboni amb la creació de circuits per a propiciar una visita responsable de Barcelona, donar a conèixer la ciutat accessible, catalogar els productes turístics basant-se en el compliment dels ODS i posant-los en valor.
- Necessitat de fer un pas endavant en la digitalització en el moment de fer la promoció de la ciutat.
Al mateix temps el Consell General de Turisme de Barcelona ha aprovat la modificació dels seus estatuts, encara que també els haurà d’aprovar la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona. Els nous estatuts, que confirmen el marc públic-privat del Consorci, volen aportar un marc integrador i de consens per ampliar l’àrea d’influència de Barcelona.