superior

Destinacions

Turisme 2.0, també institucional

Castelldefels, Sitges i les comarques de l’Alta Ribagorça i la Noguera són exemples recents de promoció turística promocional on line.Les pautes de comercialització turístiques s’han transformat de forma significativa als darrers anys. Gràcies a l’expansió d’internet, els usuaris busquen , reserven, opten per les ofertes més competitives i valoren les opinions online d’altres clients per tal de fer-se en qüestió de minuts un paquet turístic a mida i sense intermediaris.

El creixement imparable d’internautes es reflecteix també en una superior utilització de la xarxa com a instrument de promoció turística. Cada vegada més, les administracions locals veuen internet com un aliat imprescindible més que no pas com un recurs publicitari opcional o secundari.

www.castelldefelsturisme.com

Nou portal fruit de la col•laboració entre el Consorci de Turisme i l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels. Sota la marca “Estil de vida, estil de mar”, la informació s”estructura en quatre blocs: on menjar, què fer, on dormir i com arribar. La navegació pel web es pot fer en català, castellà i anglès, i pròximament s’incorporarà la versió en francès.

www.turismealtaribagorca.com

Renovació del web destinat a potenciar i difondre els recursos turístics de l’Alta Ribagorça, amb informació dels serveis i activitats.

www.nogueraturisme.cat

El Consell Comarcal de la Noguera impulsa la renovació del web, que presenta els productes turístics de la comarca (Parc Astronòmic, Tren dels Llacs, rutes de senderisme…).

Xarxes socials

En aquest marc de potenciació dels webs promocionals, destaca la irrupció dels grups dins les xarxes socials com facebook o twitter, que possibiliten l’intercanvi d’experiències, fotos o vídeos i funcionen com a plataforma de difusió. L’esmentat Consell Comarcal de la Noguera ha estrenat grup al facebook. Nogueraturisme permet rebre totes les novetats i ofertes d’allotjament, gastronomia i activitats.

Turisme de Sitges també aposta per les noves tecnologies. La seva pàgina “Sitges” al facebook suma uns 75 fans nous cada dia i organitza concursos fotogràfics per descobrir racons amagats sitgetans tant als residents com als visitants. A més, al blog sitgestur.net es comenten els esdeveniments d’actualitat, i a Flicker es pot accedir a un gran banc d’imatges de la vila, que també té presència a canals com Blogger i WordPress.

Els webs dels ajuntaments i consorcis poden rebre milers de visites de potencials turistes en un sol dia. Es tracta d’una promoció econòmica, senzilla i controlable, donat que es pot fer un seguiment de l’èxit de la pàgina. A youtube hi ha també cada vegada més videos sobre establiments turístics.

La segmentació per productes com turisme de platja, esportiu,d’aventura o gastronòmic i la delimitació de l’àmbit territorial al qual s’adreça permeten afinar més en l’efectivitat d’aquest tipus de promoció. Les fórmules tradicionals van donant pas a d’altres de més imaginatives i amb seu a la xarxa.

Back to top button