Ryanair cancel•larà 21 rutes més a l’aeroport de Girona
L’aerolínia de baix cost Ryanair ha anunciat que per a la propera temporada d’hivern a l’aeroport de Girona reduirà 21 rutes addicionals, de 46 a 25, respecte a la supressió ja anunciada fa uns mesos. El vicepresident de la companyia, Michael Cawley, ha assegurat que la decisió respon a la falta d’un acord competitiu amb el Govern català.
Ryanair ja va anunciar el febrer la cancel•lació de 18 rutes des de l’aeroport de Girona, de manera que es passava de 64 a 46 enllaços, i de 300 freqüències setmanals a 194. La nova retallada suposarà una reducció addicional del 50% respecte al volum de passatgers que l’aerolínia tenia previst transportar des de l’aeroport gironí, de tal manera que passarà dels 2,6 milions a 1,3, i de sis avions a tres.
Tot i la reducció, la base de Girona seguirà oberta com a mínim fins al 31 de març, i dels destins que desapareixeran quatre són nacionals i 16 internacionals. Les rutes nacionals que es suprimiran seran les de Madrid, Alacant, Sevilla i Tenerife, i entre les internacionals figuren Brussel•les, dues de Londres, Liverpool i Roma.
Cawley ha recriminat una vegada més al Govern d’Artur Mas que argumentés que no podia assumir el preacord signat amb el tripartit a causa de la difícil conjuntura econòmica i que després “donés 20 milions d’euros a Spanair”.
Tot i això, ha mantingut la predisposició a seguir negociant amb vista a la temporada d’estiu del 2012, i ha obert la porta a recuperar en un futur els nivells d’anys anteriors, quan transportava fins a cinc milions de passatgers.
Cawley no ha volgut concretar quines són les exigències de Ryanair ni quina és l’oferta de l’Executiu, però ha asseverat que és “completament fals” que l’última oferta del Govern superi les xifres de l’acord tancat amb el tripartit.
En aquest sentit, no ha descartat que es pogués reprendre l’acord passat, ja que “quan dues postures estan molt allunyades, l’acord no té perquè estar al mig”.
No volen terrenys a Girona
Amb relació a l’última oferta de la Generalitat, que inclouria uns terrenys per gestionar un hotel, un centre de formació i la construcció d’un hangar, Cawley ha negat que la companyia estigui interessada en aquest tipus de béns. “Ryanair no és un negoci hoteler”, ha ironitzat.
L’oferta consistiria en 7,5 milions d’euros per dos milions de passatgers d’arribada –quatre milions de passatgers en realitat– i quatre milions d’euros més com a contraprestació per les taxes aeroportuàries./Ag EP