superior

Destinacions

Rutes de ciència i tecnologia per desconcentrar els turistes de Barcelona

Turisme de Barcelona vol projectar la ciutat a escala internacional com destinació de ciència i ha preparat 7 rutes científiques i visites a 46 centres de recerca i tecnologia

“Barcelona, destí ciència”, és el nou programa que crea nous recursos turístics vinculats a la tecnologia i la innovació que busca diversificar els atractius de la ciutat a nivell nacional i internacional. Segons l’organisme un 41,8% dels visitants potencials asseguren tenir interès per la divulgació científica.

Productes i experiències turístiques com rutes científiques, visites a espais i centres formatius i innovadors conformen aquesta nova oferta com el Supercomputing Center (superordinador més potent a Espanya), l’Observatori Fabra, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona o el Parc de recerca Biomèdica de Barcelona, entre d’altres. També una Agenda temàtica al web Visitbarcelona detalla tots els esdeveniments i actes que es produeixen a la ciutat al voltant de la ciència i la tecnologia.

Les 7 rutes científiques creades  en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) són les següents:

Ruta Edificis Sostenibles 22@. Un itinerari pel districte 22@ on es poden veure alguns d’aquests edificis construïts amb mecanismes i materials que afavoreixen l’estalvi energètic i redueixen l’impacte ambiental.

Ruta Barcelona tecnològica 22@. Un recorregut pels edificis més destacats relacionats amb la ciència i la tecnologia. En aquest districte hi conviuen les empreses més tecnològiques amb els comerços tradicionals del barri. Aquesta ruta proposa veure el contrast de la vella amb la nova economia, una activitat econòmica centrada en les tecnologies de la informació i la comunicació, les tecnologies mèdiques, els media, l’energia i el disseny.

Ruta Vestigis industrials 22@Barcelona. Amb la Revolució Industrial del s. XIX i el desenvolupament de la indústria tèxtil, es van construir una gran quantitat de fàbriques al barri del Poblenou, que va passar a ser conegut com “El Manchester català”. Un itinerari per retrocedir en el temps i conèixer els vestigis industrials per contemplar-ne l’arquitectura i descobrir com s’ha reinventat.

Ruta de la Innovació 22@. Un viatge per la Barcelona de la innovació amb aquesta ruta pel districte 22@ i els seus edificis intel·ligents. Des de l’edifici MediaTic fins al Parc de Recerca Biomèdica o Ca l’Aranyó. Una mostra de l’arquitectura d’avantguarda, en amplis carrers equipats amb els serveis més avançats, zones verdes, centres de formació, empreses tecnològiques i edificis innovadors i sostenibles

Ruta de la llum. Aquesta ruta ofereix un conjunt de propostes per recórrer de dia o de nit per gaudir de l’observació i l’estudi del sol i conèixer la història de la primera central elèctrica d’Espanya, la Societat General d’Energia i com aquesta va canviar la vida a la ciutat.

Ruta Einstein. Una ruta per seguir els passos del científic Albert Einstein quan aquest va visitar la ciutat el 22 de febrer de 1923 amb llocs tan emblemàtics com l’Institut d’Estudis Catalans, l’Escola industrial o la reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. La seva estada va causar una gran expectació i van ser uns dies molt importants per a la ciència a Barcelona.

Ruta de les dones científiques. Itineraris per descobrir la història d’algunes dones científiques que formen part del relat de la ciutat a través de les especialitats en què van destacar, així com les institucions i els espais que van ser clau per desenvolupar la seva carrera. Aquesta ruta científica és un homenatge a les dones que van revolucionar el món de la ciència. Francesca Bonnemaison, Dolors Aleu o Rosa Sensat per citar-ne algunes.

Articles relacionats

Back to top button