Rebuig total del sector turístic de Catalunya a l’increment de l’impost sobre les estades en allotjaments
Exigeixen que no prenguin la decisió sense tenir un informe rigorós sobre les conseqüències econòmiques que tindria

El sector turístic català ha expressat un rebuig ferm i unitari davant la proposta d’increment de l’impost sobre les estades en establiments d’allotjament turístic, una mesura impulsada pel Govern de la Generalitat i el Grup Parlamentari dels Comuns. La totalitat de les organitzacions empresarials -PIMEC, Foment del Treball Nacional, ConfeCat, FIHRT, la Federació Catalana de Càmpings, Apartur, Federatur i el Gremi d’Hotels de Barcelona- han expressat el seu desacord a través d’una reunió celebrada amb representants del Govern.
En la trobada, on van participar membres del Departament d’Economia i Finances i de Turisme, les organitzacions empresarials van subratllar els perills que pot comportar aquesta mesura, especialment per a les petites i mitjanes empreses, les micropimes i els autònoms, que veuen en aquest augment una amenaça directa per a la seva viabilitat econòmica, especialment en aquelles zones on el turisme és un pilar fonamental per a l’economia local i la creació d’ocupació.
El sector assegura que aquest increment fiscal pot tenir conseqüències greus sobre la competitivitat de la destinació turística catalana, una situació que ha generat un gran malestar entre els agents implicats, que consideren que aquestes decisions s’han pres sense un estudi d’impacte econòmic previ. A més, els representants del sector han lamentat la manca de diàleg constructiu i empàtic entre les autoritats i els actors empresarials, que afecten de manera directa la seva activitat.
Les organitzacions empresarials han reclamant que no es faci cap increment de l’impost fins a l’elaboració d’un estudi detallat sobre les seves repercussions econòmiques. ”Aquesta unitat d’acció mostra la fermesa del sector en la defensa dels seus interessos i la necessitat de garantir que les polítiques fiscals siguin justes i adaptades a la realitat del turisme a Catalunya”.