Ofensiva per aturar el projecte de Hard Rock
Els antiprojecte aprofiten el canvi de color polític de les conselleries de la Generalitat per forçar al govern catalana a que li doni carpetada
Les plataformes ecologistes i socials que s’oposen a la inversió de Hard Rock a la Costa Daurada (Salou) han redoblat els seus esforços en una nova ofensiva contra el macrocomplex. Els canvis produïts a la Generalitat de Catalunya arran de la sortida de Junts -que era favorable al projecte-, ha servit perquè esgrimeixin els diferents informes negatius que s’estan redactant sobre el complex.
Busquen que els nous responsables del Govern monocolor d’ERC s’alineïn amb les seves tesis conservacionistes i ecologistes. En aquest sentit, el recent nomenat conseller de Territori, Juli Fernàndez, s’ha manifestat contrari a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona El Prat per motius ambientals.
El projecte es revisarà els cops que calgui
Així, la plataforma Aturem Hard Rock posa de relleu que el departament d’Acció Climàtica ha elaborat un informe negatiu sobre el projecte vinculat a aspectes ambientals i que el departament d’Empresa i Treball en té un altre en marxa que podria destacar el perill d’accident químic. Els defensors del complex sempre han considerat que aquests tipus d’informes apunten aspectes de millora i que permeten aplicar-hi solucions fent les modificacions oportunes. No volen perdre una inversió d’aquesta magnitud que suposa una oportunitat de desenvolupament i dinamisme econòmic per a la zona.
La paciència dels inversors i l’atractiu per invertir pot decaure
Davant la pressió, la portaveu del Govern català ha declarat que el projecte “es revisarà els cops que calgui” però es inversors no han parat de veure com la tramitació es va endarrerint per qüestions administratives. Si els informes negatius els van obligant a reescriure nous projectes acumularan més retards. La paciència dels inversors i l’atractiu per invertir pot decaure. Des de 2012 es parla d’un complex vinculat a l’oci i al joc al costat del parc de PortAventura. Inicialment va ser Eurovegas, després un resort xinès a l’estil Marina d’Or, seguidament un complex anomenat BCN World i ara el Hard Rock.