superior

Estudis

Natura i senderisme, els termes que més creixen en la cerca a Internet el 2020

La Diputació de Barcelona ha donat a conèixer el darrer estudi del seu LABturisme sobre la cerca de 25 conceptes turístics que fan els usuaris de Google. El tema és important, perquè les tendències de cerques que fan els usuaris a Internet permeten conèixer el nivell d’interès de l’activitat turística molt abans que es concretin les reserves.

Així, per exemple, les tendències vistes en l’estudi han permès introduir aquesta informació en el relat promocional de la destinació durant el segon semestre de 2020, un clar exemple d’alineació de les estratègies d’intel·ligència turística de dades amb les de la promoció i el màrqueting de la destinació.

L’estudi efectuat pel LABturisme de la Diputació de Barcelona ha comptat també amb la participació de l’empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística.
La investigació, titulada Monitor de cerques turístiques online 2020 es basa en dos grups temàtics, productes i allotjaments, segons els volums de cerca indicats per Google Trends, que incorpora la cerca com a “terme exacte” i com a “tema”. En aquest cas l’opció triada ha estat “enoturisme”, “senderisme”, “Cicloturisme” i “Golf”.

Pel que fa als mercats emissors estudiats, són Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Regne Unit.

Les principals tendències que ha registrat el LABturisme en el cas dels allotjaments són:

• Els allotjaments extra-hotelers han tingut una millor evolució que en el 2019.
• Les cases rurals, durant bona part de l’estiu, van duplicar el nivell del 2019, tant a Catalunya com en el conjunt de l’Estat.
• Els càmpings han tingut cerques superiors a les del 2019 durant bona part de la temporada alta de l’estiu, molt especialment a Alemanya, però també a Catalunya i Països Baixos.
• En el cas dels hotels, com tots els indicadors van preveure i les dades van corroborar, l’interès en la cerca dels mercats emissors va estar lluny de les cerques del 2019 des dels primers moments de la reapertura sectorial de juny.

En el cas dels productes, les principals tendències van ser:

•L’activitat turística vinculada als conceptes de natura i espais oberts han estat els que han tingut millors resultats durant 2020.
• Respecte a 2019, ha estat d’especial interès la cerca de conceptes relatius a senderisme.
• La cerca de turisme de platja s’ha mantingut a un nivell similar o fins i tot una mica superior als de 2019, especialment en els mercats de proximitat.
Turisme cultural i especialment museus han tingut una davallada, tant en el conjunt d’Espanya com en el cas de França, tots dos mercats prioritaris en aquest producte.
L’enoturisme ha presentat un comportament erràtic de resultats, el golf similar als resultats de 2019 i el cicloturisme no ha tingut una correlació amb el clar creixement de venda de bicicletes, com s’esperava.

Aquests resultats estan en línia amb les grans afluències de turistes en els espais naturals de la província de Barcelona que es van donar a l’any de la pandèmia.

Vull veure l’estudi del LABturisme

Articles relacionats

Back to top button