L’ACT desperta certa indiferència en el sector turístic català
El 38% dels professionals del sector turístic consideren que la nova Agència Catalana de Turisme (ACT) “no aporta cap canvi substancial” sobre l’anterior organisme de promoció. Enfront, un 23,3% que opina que “cal deixar-la treballar”.
Aquests són els dos posicionaments que sumen més suport entre els professionals del turisme que han participat en l’enquesta de COMUNICATUR durant el primer trimestre de l’any. El 21,2% dels enquestats critica que “el sector no està representat” a l’organisme i només un 17,5% el considera un “magnífic instrument”.
L’ACT es va constituir el passat mes de gener amb la incorporació, en els àmbits de decisió, de representants dels patronats de turisme de les diputacions provincials, del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i de la Generalitat. Cinc anys ha necessitat el Govern català per conceptualitzar i articular aquest nou Ens. La cerca de fórmules de consens i d’increment de pressupost ha retardat la seva posada en marxa.
El resultat final ha estat motiu de crítica per part d’alguns representants sectorials que no es veuen representats a l’Agència. Per altra banda, el pressupost de l’ACT, que no aporta un increment significatiu de recursos respecte a l’antic Turisme de Catalunya –organisme al qual substitueix- no ha generat il•lusió entre el sector turístic català que sembla se’l mira amb certa indiferència.
Tot just ha començat a caminar. L’ACT té com a gran repte aconseguir, amb el seu treball del dia a dia, allò que no ha obtingut d’inici: la complicitat i la suma real de voluntats entre les marques turístiques, les empreses, les institucions públiques i privades per liderar la promoció de Catalunya.