superior

Organismes / Política turística

L’ACT comença a treballar amb un pressupost discret

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), el nou organisme de promoció de Catalunya, s’ha constituït oficialment amb un pressupost de 24,6 milions d’euros, un 15% més respecte el pressupost destinat a promoció en 2009 pel consorci Turisme de Catalunya. La principal acció projectada per 2010 és una jornada de comercialització, el 21 de maig, en la qual participaran més de 200 empreses turístiques catalanes i 150 turoperadors internacionals.

Tot i que un dels objectius fundacionals de l’ACT era aglutinar el sector públic i privat en el seu finançament l’aportació de recursos aliena a la Generalitat de Catalunya no supera el 4% (900 mil euros). Conscient de la poca aportació econòmica en aquesta primera fase fundacional, el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va anunciar que espera doblar el pressupost global en els propers 5 anys, la qual cosa podria suposar arribar als 50 milions en 2015. En aquest sentit, Huguet va posar com exemple Turisme de Barcelona, un organisme que genera bona part dels recursos. Preguntat per quins mecanismes faran servir per incrementar els ingressos, el conseller va citar la venda de “packs” -en col·laboració de les agències de viatge- de les rutes que impulsa el seu Departament o la intermediació en la venda de marxandatge.

Durant la roda de premsa de presentació de l’ACT, el conseller es va mostrar confiat que “el sector privat anirà augmentant les seves aportacions a mesura que l’Agència vagi consolidant la seva activitat”. Per la seva part, l’hoteler Joan Gaspart, membre de Consell de Direcció d’aquest nou organisme, va declarar que “els empresaris no només hem d’aportar diners”, i va destacar el paper que volen jugar prenen decisions sobre la promoció.

Gaspart va voler deixar clar que “cap acció de l’Agència entrarà en competència amb el sector privat” perquè “hi ha moltes maneres d’aixecar diners sense entrar en competència amb els privats”. Aquestes manifestacions semblaven una picada d’ull a les agències de viatges i a Francisco Carnerero, president d’ACAV, que estava present en aquest acte. Les agències s’han mostrat poc entusiastes amb les pretensions comercialitzadores d’aquest nou organisme.

El conseller Huguet, va declarar en l’acte fundacional que “l’ACT suposa un model innovador de promoció turística, una experiència que a nivell de ciutats és relativament habitual, però menys freqüent en regions o estats federals”. Per altra banda, el primer Consell de Direcció va aprovar un Pla d’Accions per al 2010 amb 215 accions promocionals ja definides a les quals s’aniran incorporant d’altres durant l’any fins superar les 300.

Qui forma part del Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Turisme?

-Josep Huguet, President

-Joan C. Vilalta, Vicepresident

-Ignasi de Delàs, Director

-Jaume Font, subdirector general de Programació Turística

-Patrick Torrent, subdirector de l’ACT

-Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

-Octavi Bono, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

-Angel Vidal, director del Patronat de Turisme Terres de Lleida

-Carles Ruiz, delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona

-Joan Gaspart, president del Consorci Turisme de Barcelona

-Enric Dotras, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona

-Josep Martí Seró, vicepresident de la Cambra de Comerç de Tarragona

-Joan Molas, president de la Conf. Empre. Hostaleria i Restauració de Catalunya

-Francisco Carnerero, president d’ACAV

-Jaume Genover, president de la Federació de Càmpings de Catalunya

Notícies relacionades 

COMUNICATUR ofereix la roda de premsa de presentació de l’Agència Catalana de Turisme (gener 2010) 

Coneix els detalls de la futura Agència Catalana de Turisme (gener 2010) 

“L’Agència Catalana de Turisme arriba tard i malament” (gener 2010)

OPINIÓ: Què se n’ha fet de l’Agència Catalana de Turisme? (novembre 2009)

Redueixin les expectatives pressupostàries per a l’Agència Catalana de Turisme (gener 2009)

Vota a l’enquesta COMUNICATUR: Què en penses de l’Agència Catalana de Turisme?

Back to top button