La Guerra del Francès, com a atractiu turístic
La Direcció General de Turisme ha editat la guia “Escenaris de la Guerra del Francès a Catalunya”, que pretén posar en valor turístic els principals indrets on es van produir els esdeveniments més destacats d’aquest període històric.
Aquest volum inclou una narració dels fets d’aquest conflicte bèl•lic contra les tropes napoleòniques (1808-1814), així com la presentació d’espais o paisatges on van tenir lloc batalles, localitzacions on van viure alguns dels seus protagonistes, museus o exposicions que s’hi dediquen o festes populars que encara hi fan referència.
En total, inclou un recorregut per una vintena de poblacions catalanes, entre les quals hi ha Figueres, Cardedeu, Barcelona, Manresa, Collbató, Montserrat, el Bruc, Igualada, Tortosa, Lleida i Girona, ciutat que va ser llargament assetjada per les tropes franceses,
Tot i que s’adreça fonamentalment al turista intern, compta amb una versió en francès per a la seva distribució entre els molts turistes d’aquest país que visiten Catalunya. D’aquesta guia se n’han editat 30.000 exemplars en català en format butxaca i és, juntament amb la dedicada al Camí de Sant Jaume, la primera d’una col•lecció de publicacions sobre l’oferta turística catalana a partir de la interpretació de fets històrics.
Girona s’afegeix a la commemoració
Aquesta iniciativa s’emmarca en els actes commemoratius del 200 aniversari de l’inici del litigi, en la organització dels quals hi participen la Generalitat, la Diputació de Girona i els ajuntaments de Barcelona, Girona i el Bruc.
Entre aquests actes destaquen iniciatives com la visita guiada i teatralitzada a Girona sota el nom “Napoleó tenia més de 100 soldats”. Al llarg d’aquesta visita diversos personatges de l’època fan un retrat de la vida social, política i militar de la ciutat de fa 200 anys. Els visitants poden fer-la tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre fins al proper 13 de setembre, en català, castellà o francès.