Girona podria doblar els bungalous…amb el permís dels ajuntaments
El decret d’allotjaments turístics, aprovat a finals d’any pel Govern tripartit, també aixeca recels entre els professionals del sector del càmping. A les crítiques del sector dels apartaments, se sumen ara les que ha fet l’Associació de Càmpings de les Comarques Gironines que tem que “doni ales als ajuntaments, sobretot aquells on no hi ha tradició turística, per frenar ampliacions o impedir l’obertura de nous càmpings”.
El sector veu amb bons ulls que la normativa incrementi el percentatge de bungalous que es poden instal•lar als càmpings (passant d’un 30 a un 40%), de fet, a la demarcació de Girona es podria doblar el número actual que és de 5.740.
Des de l’associació de Girona es lamenta, però, “que el criteri urbanístic municipal sigui el que hagi de regir en primera instància” ha explicat el seu president, Josep Maria Pla. Pla ha recordat que alguns municipis han aprovat plans generals on es recollia la possibilitat d’impedir que s’instal•lés cap bungalou al seu terme.
Segons informa Campireport, representants dels sectors del càmping i el caravàning han acordat la petició d’una entrevista amb la nova directora general de Turisme, Marian Muro, per plantejar la inquietud d’empresaris i usuaris catalans davant la nova normativa.
Càmpings residencials
Els empresaris del sector també han criticat que el nou decret no preveu la figura dels anomenats "càmpings residencials"; aquells on els clients acostumen a viure i que es caracteritzen per un elevat percentatge de bungalous. "A diferència de França i Itàlia, on aquests càmpings existeixen, aquí no se’n parla; i això ens pot comportar problemes de competitivitat", ha advertit Josep Maria Pla.