superior

EmpresesFormació

Es manifesten pels carrers les agències de viatge, l’hostaleria i els guies turístics

Una situació sense precedents en el sector turístic s’ha produït aquestes setmanes. Han sortit al carrer a manifestar-se el sector de les agències de viatges, els guies turístics i el món de la restauració i l’hostaleria.

És molt difícil trobar precedents d’una acumulació de manifestacions d’aquest tipus al carrer dels diferents subsectors turístics reclamant a l’administració que prengui cartes en l’assumpte i doni suport a un sector turístic què es troba a l’UCI.

Les agències de viatges de tot l’Estat es van manifestar a les principals places de país exigint ajudes a l’administració. A Barcelona es van donar cita més de 300 persones a la Plaça Sant Jaume reclamant un pla de rescat que els permeti sobreviure fins que es reactivi l’activitat. La mobilització comptava amb el suport de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) que calcula que a Catalunya el sector de les agències dona feina a 17.000 empleats.

Martí Sarrate, president d’ACAVe, assegura que les ajudes són “insuficients” i reclama ajudes directes al sector i també mesures urgents que facilitin la mobilitat amb garanties, factor bàsic per reactivar els viatges en el proper any.

Els guies turístics se senten abandonats

Per la seva banda, els guies oficials de turisme de Catalunya també s’han manifestat al carrer per demanar a l’administració de la Generalitat que prengui mesures contra l’intrusisme dels guies “pirates” que ofereixen els anomenats ‘free tours’. Una de les mesures que demanen és que es recuperi el carnet personal que expedia la Generalitat a tots guies oficials. Amb aquest document, diuen, els turistes poden identificar aquells professionals que compten amb l’habilitació de l’administració i diferenciar-los d’aquells que actuen al mig del carrer oferint també serveis de guia.

L’hostaleria s’indigna

El sector de la restauració torna a estar al centre de les mesures de contenció de la COVID-19. Els governs autonòmics mantenen dures restriccions sobre bars i restaurants que converteixen aquests negocis en inviables. En el cas de Catalunya, el Gremi de Restauració de Barcelona ha arribat a qualificar les mesures de la Generalitat com una declaració de guerra. Acusen el Govern de tenir una obsessió malaltissa contra ells i de transmetre un missatge a la societat que l’hostaleria és culpable del repunt d’infeccions. Les diferents associacions que agrupen els restauradors catalans es manifesten al carrer pràcticament cada setmana.

Articles relacionats

Back to top button