superior

AllotjamentEstudis

Els preus dels hotels es disparen

Els establiments hotelers d’Espanya registren preus superiors als del 2019. La situació es repeteix als hotels del sud d’Europa. La temporada d’estiu ha despertat per als allotjaments que han augmentat preus de manera generalitzada més enllà de l’efecte inflació.

És temps de fer caixa als hotels. Sembla que el mercat permet pujar els preus fins i tot per sobre dels que hi havia abans de la pandèmia. Grècia lidera el rànquing de països amb els preus d’hotels més elevats. A la Mediterrània europea és Grècia la destinació que percentualment més ha pujat els preus (entre un 20% i un 60%), mentre que Espanya i Itàlia tenen un comportament molt similar amb pujades d’entre el 6% i el 12%.

Les reserves no han parat d’augmentar les darreres setmanes, una situació que ja es preveia. A més, s’espera un creixement encara més gran de les reserves d’última hora, de manera que l’escenari per al sector turisme és òptim. En el cas d’Espanya i dels consumidors espanyols, s’ha detectat un interès per prioritzar les vacances, els viatges i el lleure davant d’altres necessitats.

Les grans cadenes hoteleres espanyoles, amb establiments a la península i a l’estranger apunten pujades de preus que en alguns casos poden arribar al 35% segons la destinació on estiguin ubicats. I és que l’enquesta de conjuntura turística hotelera ja apuntava a Espanya que durant el mes d’abril del 2022 el preu mitjà per habitació ocupada havia augmentat més d’un 36% amb una ocupació hotelera del 62%.

Articles relacionats

Back to top button