Els millennials viatgers. Com són?
Les noves generacions tenen un comportament turístic molt diferent al tradicional. Les seves motivacions i les seves noves fórmules d’actuar ja estan canviant el sistema de la contractació dels viatges.
Els joves no se senten atrets pels paquets turístics, només el 9% contracta els viatges així, el 71% prefereixen contractar directament en els seus canals de reserves més habituals. Els menors de 40 anys actuen majoritàriament al marge de la indústria i opta per organitzar i contractar al seu gust. Menys del 10% visita una agència presencial.
La utilització del mòbil per a recerques i reserves és generalitzada entre els més joves. Els smartphones serveixen per mirar recomanacions i experiències de terceres persones, reservar l’allotjament i veure fotos i vídeos d’altres turistes. Aquestes i altres dades es reflecteixen en el Baròmetre NextGen elaborat per la consultora Braintrust.
Els viatgers denominats NextGen -els millennials i generació Z- són actius en el consum de turisme, tot i que la durada dels seus viatges és menor a la de la resta de viatgers. En el cas dels joves espanyols, realitzen 2,8 viatges a l’any de mitjana i destinen un pressupost de 683 euros per viatge. Una altra dada interessant és que dos de cada tres viatja fora de la temporada alta, davant d’un de cada tres que ho fa en aquesta temporada.
El comportament d’aquests viatgers, basats en la tecnologia, es caracteritza per ser clients menys fidels amb les destinacions i les empreses. Busquen satisfer de forma ràpida les seves aspiracions i es decanten pels itineraris especialitzats i personalitzats enfront del tradicional. El sector s’ha de preparar per a un client que no vol comprar el mateix de sempre. El gran repte serà aconseguir la seva fidelització.
Els millennials canvien l’alcohol per Instagram en les seves vacances