Es repeteixen les notícies de confinament de passatgers en els creuers després de detectar casos sospitosos portadors del coronavirus, un vaixell amb més de 2.000 persones navegant per l’oceà sense poder desembarcar a cap port asiàtic perquè cinc països li deneguen l’accés, són exemples de la psicosi generalitzada.
Primer va ser a Itàlia, després a Hong Kong i també al Japó, l’activació d’alertes s’està generalitzant en els vaixells. A diferència d’un avió, un tren, o fins i tot un hotel, el desastre que es genera a l’engegar una emergència sanitària en un vaixell d’aquestes característiques és majúscul.
Primer la immobilització de la nau, els controls mèdics a tripulació i turistes, la quarantena de tots els passatgers i posteriorment, un cop passada l’alarma, la desinfecció del creuer. Una actuació costosa que genera un estigma sobre el vaixell afectat i que magnifica el perill que pot suposar viatjar en creuer.
Pràcticament a el mateix temps més de 7.000 persones van entrar en quarantena en sengles creuers de luxe a la Xina i el Japó al confirmar-se que diversos turistes eren portadors del coronavirus. El nom i les imatges dels creuers ‘World Dream’ i ‘Diamon Princess’, retinguts en els ports, han donat la volta a el món. Malgrat la seva desinfecció, atenent a la situació de psicosi generalitzada que estem vivint, pocs clients voldran passar les seves vacances navegant en ells.
La indústria creuerista mira amb por a aquest virus que pot causar un dany econòmic incalculable al sector.