superior

DestinacionsEstudis

Els atractius turístics de la demarcació de Barcelona arriben a un 8,7 de valoració

La Diputació de Barcelona va presentar a la Masía Can Cabanyes de Vilanova i la Geltrú els resultats obtinguts sobre la satisfacció i valoració on-line que tenen els turistes a les principals destinacions de les comarques barcelonines a l’any 2016.

Els resultats son el fruit de l’estudi “Reputació turística on-line” que ha portat a terme l’empresa Vivential Value, especialitzada en innovació a la intel•ligència turística i pionera en la gestió de la reputació on-line turística. L’estudi, molt extens, es basa en l’opinió de prop de 700.000 turistes i té com a eixos principals els allotjaments, els restaurants i els atractius turístics.

Aquest 8,7 aconseguit pels atractius turístics és la nota més alta de les genèriques de l’estudi. Li segueixen els restaurants, amb un 8,1 i els allotjaments amb un 7’9. Per percentatges, el 86% dels turistes valoren satisfactòriament els atractius turístics (manifesten sentir-se molt contents o contents) i fins a un 78% en el cas dels allotjaments i restaurants.

L’estudi analitza a més museus, monuments, platges, muntanyes, comerços i altres atractius, el conjunt dels quals configuren l’experiència del turista a les comarques de Barcelona.

L’enoturisme, l’esport i la natura, amb puntuacions superiors a 9 sobre 10
Aquestes tres activitats són les més recomanades pels turistes i segueixen platges, atractius culturals i atraccions, que estan per sobre del 8,5. En quan a atributs per viatjar a les comarques de Barcelona, els més citats són “platja”, “tranquil•litat”, “relaxació”, “passejades” i “bon ambient”.

En el costat negatiu, les menys valorades son el “preu” en el cas dels restaurants i “instal•lacions” i “confort” en el cas dels allotjaments. Però per sobre de totes, la valoració negativa reina se l’emporta el “Wifi”.

L’estudi també compara els resultats d’aquest any amb els de 2015, ja que és el quart any que és duu a terme. Entre els resultats presentats també hi ha una segmentació geogràfica que fa la comparativa per comarques (sense Barcelona ciutat), la distribució de recursos davant la concentració d’opinions on-line i la segmentació per recursos.
Accedir a l’estudi “Reputació Turística online”

Articles relacionats

Back to top button