superior

Rural

El turisme rural català no participarà de la classificació comuna d’Espanya

La Conferència Sectorial de Turisme que reuneix al Govern i a les Comunitats Autònomes està treballant en una classificació homogènia per als allotjaments rurals d’Espanya. Catalunya, que té un sistema propi de classificació, ha anunciat que es queda al marge.

Des de la resta d’administracions han defensat aquesta mesura per a “facilitar una promoció internacional més eficaç i eficient del turisme rural”. Comenten que l’actual multiplicitat i disparitat de tipologies de turisme rural que existeixen a Espanya no es poden comparar amb cap altre sector de l’allotjament.

Una situació, diuen en el Ministeri, que està fent perdre competitivitat a aquest segment perquè tal complexitat no permet “traslladar-lo a les accions i materials de promoció i complica la seva comprensió per part dels turistes internacionals”.

Catalunya defensa el seu propi model implantat fa pocs anys i que compta amb el beneplàcit del sector del turisme rural de la comunitat. Els allotjaments rurals catalans han de passar una certificació pròpia per a obtenir la classificació “d’espigues“. Un procés dissenyat per les organitzacions empresarials del sector rural de Catalunya i assumit per la Generalitat.

Per la seva banda, les Comunitats Autònomes han acordat un primer document base d’homogeneïtzació de la normativa d’aquesta tipologia d’allotjaments. Les autonomies començaran progressivament a adoptar la nova classificació que utilitzarà com a símbol les “estrelles verdes”. El sistema català seguirà utilitzant les “espigues”.

Segons el parer de la Generalitat la proposta del Govern pot provocar confusió entre els turistes ja que incorpora a establiments hotelers i apartaments en la classificació rural. A més consideren que la identificació per estrelles també generarà confusió ja que és la mateixa que utilitzen els hotels. Per tot això, Catalunya es va abstenir en la votació de la proposta d’homogeneïtzació del turisme rural a nivell estatal i va comentar que disposa de competències exclusives en matèria de turisme que li permeten continuar amb el seu propi model de classificació.

Amb la decisió catalana, el seu sector rural pot quedar-se al marge de les inversions que realitzi l’Estat en promoció internacional del turisme rural. El Ministeri ha dissenyat un Pla de Promoció del Turisme Rural en el qual presenta Alemanya i França com els dos mercats prioritaris als quals es dirigiran les accions de promoció, seguits de Portugal. També diuen que treballaran en el Regne Unit per a millorar el posicionament d’Espanya en tot allò vinculat a les activitats turístiques en el medi rural.

[HOME]

Back to top button