superior

Destinacions

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona publica el primer mapa de turisme accessible

Des de fa nou anys el Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa amb organismes públics, empreses i diverses organitzacions perquè la demarcació sigui una destinació turística inclusiva i capdavantera al Mediterrani. Actualment està adaptant la seva oferta a la diversitat funcional dels seus visitants amb diferents accions, com ara ampliar les places d’allotjament accessible, suprimir barreres arquitectòniques o millorar l’accessibilitat a les platges. Al mateix temps, proliferen les empreses que ofereixen productes i activitats per a tothom, com per exemple l’esquí, la vela, el globus aerostàtic, el caiac, la hípica, el submarinisme, la bicicleta, etc. Fruit d’aquesta decidida aposta la Costa Brava forma part de la European Network for Accesible Tourism.

Mapa tàctil i auditiu amb quinze punts d’interès accessibles
El Patronat també ha presentat ara el primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Es tracta d’un mapa tàctil i auditiu, escrit en Braille, en català i consta de diversos relleus. Les persones amb discapacitat visual poden intuir diversos continguts i inclou un codi QR mitjançant el qual, des d’una tauleta o un mòbil es pot accedir a una audiogu en línia en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany). El mapa presenta quinze punts d’interès accessibles, tant de la Costa Brava com del Pirineu de Girona. Així hi trobem les estacions d’esquí de la Molina i Masella, l’estany de Banyoles, les viles medievals de Pals i Peratallada, el poblat ibèric d’Ullastret, la vall i el santuari de Núria, la Vila Vella de Tossa de Mar, el casc antic de Girona, els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Montseny, els Aiguamolls de l’Empordà i Cadí Moixeró, el Castell de Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, les ruïnes d’Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes, les vies verdes, els jardins de la Selva Marítima: Marimurtra i Santa Clotilde, Besalú i Santa Pau.

D’aquests quinze punts, 14 són accessibles amb cadira de rodes, 9 ho son per a persones amb discapacitat visual, tres per a persones amb discapacitat auditiva i un per a persones amb discapacitat psíquica o cognitiva.

L’elaboració d’aquest material s’ha fet en col·laboració amb l’empresa Puntodis, especialitzada en l’accessibilitat en la comunicació. En la primera edició, la tirada d’aquest mapa ha estat de 3.000 exemplars.

El compromís segueix i durant aquest 2019 el Patronat treballarà en la redacció d’un manual de bones pràctiques per a establiments, posarà en marxa un blog turístic en dos idiomes, organitzarà jornades de formació i es treballarà amb un editor anglès de guies turístiques accessibles de Lonely Planet, a més de seguir promovent futures iniciatives privades.

Articles relacionats

Back to top button