Vueling veu qüestionat el seu model. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat que sancionarà la companyia pel caos generat amb les cancel·lacions i retards de vols que afecten desenes de milers de viatgers. Pastor ha anunciat que a banda de la sanció econòmica podria retirar la llicència d’operador aeri i deixar-la operar amb una llicència temporal.
Els problemes logístics i de gestió de Vueling poden continuar tot l’estiu. Per això, les administracions autonòmica i estatal han demanat solucions a Vueling amb un pla de contingència creïble que permeti reconduir la situació. La companyia ha iniciat la contractació de més personal, pilots, hostesses i avions.
La dolenta planificació de Vueling ja la van denunciar els treballadors de la companyia en diverses ocasions. Consideraven insostenible el creixement de l’activitat amb els recursos que tenen. El ministeri de Foment ja va fer canviar la programació inicial de l’aerolínia per ser poc creïble i arriscada. Ara força a l’aerolínia a que cancel·li vols de manera anticipada per evitar nous col·lapses. Haurà de d’ajustar la seva oferta d’estiu i assumir les conseqüències d’una sobrecarrega de venda de bitllets ja realitzada. Foment ha enviat inspectors a l’aeroport de El Prat per controlar el pla de xoc de la companyia.
El president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, s’ha vist obligat a compensar la manca d’informació de la seva companyia durant els últims dies. Ha passat a concedir entrevistes periodístiques als principals diaris del país. Sánchez-Prieto segueix defensant que la “planificació era l’adequada” tot i que accepta que “Vueling no estava dimensionada per aquest nivell d’incidències”. El president de l’aerolínia assegura que “no contemplen l’opció de cancel·lar bitllets”.
Un cop Vueling superi aquest estiu, la companyia haurà de treballar per recuperar la imatge i confiança perduda entre els clients.