El Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona marca les prioritats per al 2025
Les temàtiques de cultura, benestar, cicloturisme i enogastronomia i un focus en els segments sèniors, ‘singles’ i famílies seran els eixos principals d’actuació
La plataforma de serveis de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona, que aglutina al sector públic i privat de la província, sota el nom genèric de Cercle de Turisme, ha celebrat la seva 13a Jornada anual.
Com és tradicional, primer es va fer un balanç de les accions dutes a terme durant aquest any. La valoració de les dades d’aquest estiu a les comarques de Barcelona ha estat positiva, perquè encara que s’ha experimentat un lleuger descens quant al nombre de turistes respecte l’any anterior (-3,5%), els visitants s’hi han estan més dies (3,95 de mitjana) i han gastat més diners (741,70 euros), amb un augment de més del 20% respecte a l’estiu anterior.
Per a Juan Antonio Pérez García, diputat adjunt de Desenvolupament Econòmic i Turisme, “sembla que les dades comencen a estar en sintonia amb el model de gestió que estem defensant i impulsant: un turisme de qualitat, més sostenible, que promou el desenvolupament econòmic, però també el social, de les nostres destinacions”.
El diputat va manifestar que el turisme seguirà creixent els propers anys, la qual cosa obligarà a revisar la capacitat de càrrega de les destinacions i la qualitat dels serveis, sense oblidar la necessitat d’adaptar-se al canvi climàtic. Per tot això, “La Diputació de Barcelona treballa per una destinació cohesionada territorialment i equilibrada econòmicament. Les administracions públiques han de proporcionar eines, recursos, coneixements i accions dirigides als municipis, però no ho poden fer soles. Han d’anar de la mà del sector privat”. La nova directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, va afegir que “la línia que separa la ciutat del territori s’ha d’esborrar, i això la Diputació de Barcelona ho fa molt bé”.
Ho tenim tot! ha estat el lema de la 13a Jornada del Cercle de Turisme 2024, que ha presentat una nova imatge gràfica
A la segona part de la jornada, la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo, i la cap de l’Oficina de Màrqueting Turístic, Anna Maria Sánchez, han avançat les línies de treball per al 2025. La idea és seguir apostant pel producte turístic sostenible, i per això els segments principals d’actuació seran l’enogastronomia, el benestar, el cicloturisme i el turisme cultural —Romànic, Modernisme i turisme de pantalla—. Tots ells combinats amb un focus cap el turisme prèmium i el turisme de reunions i congressos. Pel que fa als segments de públic, la prioritat són els mercats sostenibles que encaixen amb els recursos del territori, com ara els sèniors, els ‘singles’ i les famílies.
Diverses ponències i temps de networking van completar aquesta 13a Jornada del Cercle de Turisme, que també va servir per reflexionar sobre el futur de la plataforma, que compta ja amb més de 400 empreses, ens públics i destinacions turístiques de tota la província de Barcelona.
Si vols saber què és exactament el Cercle de Turisme, els avantatges de formar part d’ell, les accions que duu a terme o quin tipus d’empreses formen part del Cercle de Turisme, pots clicar AQUÍ.
Si vols saber com s’ha desenvolupat la 13a Jornada del Cercle de Turisme, el programa o els vídeos de les diferents intervencions, pots clicar AQUÍ.
En col·laboració amb la Diputació de Barcelona