Cara i creu en l’estiu català
Ucave preveu que el turisme emissor català creixi aquest estiu entre un 4 i un 5% respecte el de l’any passat. Destaca l’increment en la demanda de viatges especialitzats i a mida i, pel que fa a destinacions, augmenta l’interès pels Estats Units, el Sudest Asiàtic, l’Europa de l’Est i l’àrea del Mediterrani.
“Les ciutats europees continúen sent un referent per a milers de catalans, però cada cop més hi ha qui aposta per la Ruta de la Seda, una estada responsable al Camerún o els països de l’antiga Unió Soviètica”, ha explica el president d’Ucave, Rafa Serra. Segons les dades de l’associació, l’aeroport d’El Prat es converteix en la porta de sortida principal pels catalans, especialmente cap a Amèrica del Nord i Àsia.
Segons Ucave, les agències de viatges amb vendes de paquets exclusivament vacacionals registren un descens aproximat del 20%, a diferència de les agències especialitzades.
Pel que fa a la despesa mitjana per persona, varia en funció del viatge. En estades curtes i properes, la cantidad oscil•la entre els 700 i els 800 euros; i en viatges de llarga distància i personalitzats, el preu pot pujar als 2.000 o 3.000 euros.
El mal temps fa caure fins a un 7% l’ocupació hotelera el juliol
Les males condicions meteorològiques han provocat un descens en l’ocupació hotelera a Catalunya entre un 5% i un 7% durant el mes de juliol.
A falta dels balanços oficials, les primeres estimacions apunten percentatges d’ocupació hotelera de prop d’un 50% a la província de Girona; un 85% a Tarragona; fins a d’un 45% a Lleida, mentre que a la capital catalana, les dades d’ocupació hotelera se situen entorn el 70%.
Els hostalers esperen millorar aquestes expectatives durant el mes d’agost, i alhora esperen que aquest no es vegi afectat per les mateixes condicions meteorològiques que el mes de juliol, un dels més plujosos i freds dels últims anys.