Es recuperen els mercats emissors de Rússia i Alemanya
Les últimes fires turístiques celebrades a dos mercats emissors estratègics, la ITB de Berlín i la MITT de Moscou, han servit per constatar una lleugera recuperació per al 2017.
Les destinacions espanyoles seguiran ocupant les preferències dels turistes alemanys mentre que els russos seguiran el camí del creixement iniciat l’any passat després de la desfeta dels exercicis anteriors. Les reserves són una mica superiors a les del 2016. Els operadors, reunits amb empresaris i institucions, han corroborat que seguiran apostant per les costes mediterrànies espanyoles.
La recuperació d’altres destinacions com la turca feia presagiar una nova desacceleració d’aquests dos mercats emissors encara que l’efecte dels atemptats i la inseguretat segueixen presents en el cas dels alemanys. A la ITB es va donar a conèixer un estudi sobre les preferències dels clients alemanys per a les seves vacances. Pràcticament el 15% ha triat Espanya, la primera preferència mundial, seguit per Itàlia amb un 8% i Turquia un 7%.
Alemanya i Rússia es van refredar durant els anys de crisi amb una frenada sobre les arribades, especialment el rus. Ara la situació dibuixa optimisme.
Per part dels principals operadors turístics russos, han confirmat a la MITT que l’emissió turística cap a Espanya s’estabilitzarà. La caiguda del ruble enfront de l’euro havia encarit a les destinacions europeus. Gràcies a l’estabilitat actual de la moneda els operadors turístics són optimistes. En cap cas es recuperaran les dades de 2013, abans de l’enfonsament del mercat en un 40%, però les dades seran positives. En la mateixa línia que el 2016, el turista rus creixerà.
Malgrat això, els operadors no obliden la seva advertència sobre la gestió de visats biomètrics. Com va informar Comunicatur, La tramitació de visats a turistes russos està amenaçada.
Així doncs, el sol i platja resistirà una temporada més en aquests dos mercats. Tot i que el sector és conscient que per mantenir un òptim nivell de reserves en el futur haurà d’aportar novetats al producte de sempre.