Any temàtic a Catalunya dedicat al turisme familiar
Aquest 2014 Catalunya celebra l’Any del Turisme Familiar que esdevé, juntament amb la potenciació de l’enoturisme, la gran acció promocional d’enguany dintre de l’estratègia dels responsables turístics catalans. Les accions s’iniciaran a la primavera.
Un 60% dels visitants que rep Catalunya són famílies, i el Pla de Màrqueting Turístic de l’Agència Catalana de Turisme estableix com a prioritat alta la retenció del client familiar. Per aquestes raons i coincidint amb el vintè aniversari de la proclamació de l’Any Internacional de la Família per part de l’ONU, la Generalitat ha decidit celebrar aquest any temàtic.
L’objectiu és enfortir el posicionament de Catalunya com a destinació ideal per a les famílies amb nens, especialment en els principals mercats emissors d’aquest tipus de turisme: català, espanyol, Europa Occidental i Rússia.
Accions promocionals
Aquestes són algunes de les accions ideades per potenciar i promocionar aquest tipus de turisme: una campanya de publicitat específica; col·laboració amb agents del sector català per oferir incentius, promocions i regals; acords amb turoperadors i comercialitzadors on-line; i més de 200 accions com ara trobades de comercialització, viatges de familiarització, viatges de premsa, presentacions, etc.
Les empreses catalanes poden adherir-s’hi oferint, a títol individual, descomptes i promocions especials per a nens en alguna d’aquestes quatre modalitats: 20% de descompte, 50% de descompte, nens gratis i ofertes especials adreçades a famílies nombroses.
El pla d’accions contempla també la creació d’un microsite específic i una campanya a través de les xarxes socials de l’ACT (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube i Pinterest).
Seguint aquesta estratègia de segmentació i especialització, des del Govern han explicat que aquest any també l’enoturisme tindrà un paper rellevant ja que es tracta d’un producte “a partir del qual podem reforçar, per exemple, la promoció del turisme rural i del turisme actiu, donant a conèixer la riquesa d’altres zones del territori menys conegudes”.