superior

SITC

El SITC proposa noves experiències turístiques per les properes vacances

Rutes culinàries, passejades entre vinyes, estades rurals en allotjaments sostenibles, escapades tecnològiques, activitats per viure tot tipus d’aventures… El turisme d’experiències ofereix al viatger vacances a la carta, propostes úniques que enguany marquen l’oferta del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), que se celebra del 19 al 21 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El certamen acull també un programa congressual de primer nivell per analitzar les noves tendències d’un sector que, segons l’OMT ocupa més del 7% de la població activa mundial.

El SITC presenta les noves experiències turístiques que ofereixen les destinacions de proximitat, una de les més sol¿licitades pels viatgers en els últims anys com a conseqüència de la crisi econòmica, que obliga a reduir els pressupostos familiars destinats a l’oci i els viatges.

A més de les propostes de comunitats autònomes, s’ha creat aquest any un espai dedicat al turisme rural amb l’oferta de més de 560 allotjaments especialitzats a Catalunya, així com una àrea gastronòmica per descobrir, a través del paladar, els atractius culinaris de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Per segon any consecutiu, el saló compta amb propostes d’enoturisme, com visites a cellers, cursos de tast, sobrevolar vinyes en globus… El certamen també disposa d’una zona relacionada amb el càmping per donar a conèixer les possibilitats que ofereix aquesta modalitat en alça, especialment entre les famílies amb nens.

Destinacions mediterrànies i nòrdiques
En aquesta edició, té especial rellevància l’oferta internacional. Amb la presència de 50 països, destaquen les destinacions europees i mediterrànies, com França, República Txeca, Polònia, Itàlia, Croàcia o Israel, i fins i tot Tunísia i Egipte que reforcen al SITC la seva promoció per compensar la pèrdua de quota després de la Primavera Àrab.

Enguany també són protagonistes, entre moltes altres, les destinacions llatinoamericanes (Perú, Argentina, Mèxic, Cuba o República Dominicana) i les asiàtiques (Xina, Índia o Iran), així com l’oferta nòrdica amb viatges a Noruega, Islàndia, Groenlàndia, Finlàndia o la Lapònia Sueca.

A més, les agències de viatges presenten, amb promocions especials, una gran varietat de viatges per tot el món amb propostes especialitzades en turisme solidari i cultural, rutes amb bicicleta, safaris…, així com escapades a mida de les preferències i pressupost del viatger.

Una altra de les àrees rellevants aquest any és la de creuers, un dels sectors amb major creixement en els últims anys -entre el 2005 i el 2013 la capacitat de passatgers va augmentar un 113% segons un informe de la revista especialitzada Cruise Industry News-, que compta amb la presència de les principals navilieres. També destaca la "Porta del Desert", zona amb les empreses turístiques especialitzades en aventures pel desert.

Espai d’innovació
Com a novetat, el saló ha creat l’espai Innovation Zone, impulsat per Barcelona Activa, que reuneix a les cinc start-up més innovadores de la ciutat per donar a conèixer els seus nous projectes i productes per al sector turístic.

Entre d’altres projectes, es presentaran noves apps per fer reserves en restaurants i hotels, una plataforma web especialitzada en viatges organitzats a peu i una empresa que proposa experiències de luxe per a un públic molt exclusiu (avions privats, cotxes de luxe …).

Trobades professionals
En aquesta convocatòria, el SITC ha reforçat el seu programa congressual. Acull el III Congrés Internacional de Turisme Asiàtic, organitzat per Casa Àsia, Tuerespaña, l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona i el saló. Hi participaran més de 30 experts del sector i hi seran presents el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, i el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, entre d’altres personalitats.

Destaca també la jornada sobre el "Futur del Turisme" dedicada al turisme online amb la participació de companyies com Google, eDreams, Expedia i Reviewpro, que inclourà també una sessió de networking (Synergys), impulsada per Barcelona Activa, on empreses com Codorniu o Interhome proposaran els seus reptes tecnològics i contactaran in situ amb emprenedors que els hi podran plantejar les seves solucions.

En l’àmbit tecnològic, també tindrà lloc una trobada de més de 60 bloggers de viatges per conèixer les novetats dels expositors i compartir experiències amb els visitants.

Completen el programa una taula rodona sobre mercats turístics internacionals, el workshop de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) per donar a conèixer els productes de les pròximes vacances, la sessió sobre màrqueting turístic de Tuerespaña i la segona edició d’Smart Destinations Fòrum, dedicat al turisme sostenible.

Cap de setmana turístic
Durant tres dies, s’organitzen diferents activitats per tal que els visitants puguin escollir les seves vacances d’una forma divertida amb degustacions gastronòmiques, tasts de vi, mostres de folklore, activitats d’esports d’aventura, paintball, entre d’altres.

També poden degustar, amb un 25% de descompte, menús de diferents països en onze restaurants d’hotels de luxe de la ciutat, dins de la campanya "Menja’t el Món", organitzada amb la col•laboració del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Turisme, motor de la recuperació econòmica
El turisme és una de les indústries més importants del món: representa el 5% del PIB mundial, ocupa més del 7% de la població activa mundial (un de cada onze llocs de treball directes en el món) i la seva activitat equival al 30% de les exportacions globals de serveis, segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Cada any es mobilitzen més de mil milions de turistes a tot el món.

El 2012, Espanya va rebre 57,7 milions de turistes internacionals, un 2,7% més que el 2011, procedents sobretot de França, Alemanya i Regne Unit, segons Frontur. Catalunya és la comunitat que més turistes internacionals rep (14,4 milions el 2011), és la principal emissora de turistes a l’estranger (25,5%) i, pel que fa al turisme interior, ocupa la segona posició com a mercat emissor i receptor de viatgers./Notícia emesa pel SITC

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button