Google, Expedia i Reviewpro debatran sobre el futur del turisme online al SITC
El Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), que se celebrarà del 19 al 21 d’abril, ha organitzat una jornada sobre el "Futur del Turisme", en la qual representants de companyies, com Google, Expedia, Hotelerum i Reviewpro, plantejaran solucions tecnològiques per ajudar les empreses turístiques a adaptar-se al nou client online. També es realitzaran trobades on pimes i emprenedors podran presentar les seves idees tecnològiques a grans empreses del sector.
La jornada, que tindrà lloc el divendres 19 d’abril, comptarà amb una taula rodona, en la qual s’analitzarà la importància d’apostar per la comercialització de productes a través de la xarxa i com influeix la reputació online en el compte de resultats. Segons l’últim informe de Tripadvisor, el 98% dels professionals hotelers consultats reconeix que les opinions dels viatgers són importants per generar reserves i el 77% ja té mecanismes per convidar als seus clients a compartir experiències. No obstant això, el 25% encara no utilitza mètodes online per gestionar comentaris.
Hi participaran Javier Delgado, Industry Head Travel de Google; Fabrizio Giulio, director general d’Expedia per a Espanya i Itàlia; Ronald Friedlander, CEO de ReviewPro; Humbert Torroella, CEO de Hotelerum; així com representants dels principals grups hotelers que operen a Espanya.
La jornada també inclourà l’espai Synergys, una sessió de networking on companyies líders del sector turístic proposaran els seus reptes tecnològics i contactaran in situ amb pimes i emprenedors que els podran plantejar les seves solucions. La iniciativa està impulsada per Barcelona Activa, l’agència de emprenedoria de l’Ajuntament de Barcelona.Se celebrarà també una taula rodona centrada en els mercats internacionals amb l’objectiu d’identificar els països emergents emissors de turistes estrangers i plantejar accions per atreure’ls a Catalunya. Assistiran Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Josep M. Perramon, director de països d’Europa de l’Est de l’Agència Catalana de Turisme; Ignacio Vasallo, responsable de la Secretaria d’Estat de Turisme (Turespaña); i Ignasi Delàs , subdirector general de Turisme de Barcelona.
Màrqueting turístic, nous productes, sostenibilitat
El SITC compta enguany amb un complet programa congressual per als professionals del sector. Entre d’altres activitats, destacarà la jornada sobre màrqueting turístic, en què participaran Manuel Butler, director general de Turespaña; Ignasi Vallaso, conseller de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de París i coordinador de l’àrea d’Europa del Sud, Mediterrani i Orient Mitjà; Félix de Pau, conseller de l’OET de Moscou i coordinador de l’àrea d’Europa de l’Est; i Milagros Montes, consellera de l’OET de la Haia.
També tindrà lloc, per tercer any consecutiu, el Workshop de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV), una de les trobades més importants per als professionals de la indústria turística. En aquesta sessió, touroperadors, oficines de turisme, cadenes hoteleres, companyies de transport i empreses tecnològiques donaran a conèixer a les agències de viatges seus nous productes per a la temporada d’estiu.
Una altra de les jornades rellevants serà la segona edició de Smart Destinations Fòrum dedicada al turisme sostenible. Experts en promoció turística i professionals de l’àmbit de la tecnologia plantejaran noves vies per impulsar les destinacions smart, aquelles que apliquen iniciatives innovadores en tota la cadena de valor per ser més sostenibles, competitius i responsables amb el medi ambient. Assistiran Antonio López de Ávila, president de Segittur; Alfonso Vegara, president de la Fundació Metrópoli; Erika Harms, responsable de Màrqueting de la consultora especialitzada en turisme sostenible Solimar International; Joan Torrella, director de Promoció Territorial i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona; i Ángel Díaz, president de la consultora sobre territori, turisme i tecnologia Landware.
A més, tindrà lloc una nova edició del Workshop Interclubs que organitza l’Agència Catalana de Turisme. Es tracta d’una trobada entre els diferents membres de clubs de producte i directors de centres de promoció turística en què es promourà el networking i els negocis.
En aquesta convocatòria, destacarà també la trobada "Meetup TBM", organitzat conjuntament amb Travel Bloggers Meeting, que reunirà més de 30 influents bloggers de viatges per contactar amb empreses expositores, conèixer les seves novetats i compartir experiències amb els visitants.
Congrés internacional de Turisme Asiàtic
En el marc del saló, se celebrarà els dies 19 i 29 d’abril la tercera edició del Congrés Internacional de Turisme Asiàtic, organitzat per Casa Àsia, Turespaña, l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona i el SITC. Hi participaran una trentena d’experts del sector, representants de grans operadors turístics asiàtics i institucions de promoció turística de la Xina, Japó, l’Índia i el sud-est asiàtic. Destacarà també la presència de José Manuel Soria, ministre d’Indústria, Energia i Turisme; Taleb Rifai, secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT); i Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.
El SITC, referent en turisme d’experiències
A més del programa congressual, el saló, líder del sector a Espanya entre els certàmens dirigits al consumidor final, presentarà aquest any la millor oferta especialitzada que ofereixen les destinacions nacionals (comunitats autònomes) i Internacionals (Europa i la resta del món) -amb especial èmfasi en els països de la Mediterrània-. Els visitants també podran trobar ofertes especials d’agències de viatges i propostes relacionades amb els creuers, l’enoturisme i el turisme gastronòmic, el càmping i el turisme rural, entre d’altres.
A més, acollirà una gran varietat d’activitats culturals, degustacions de productes típics, mostres de folklore i espectacles tradicionals perquè el visitant pugui viure un món d’experiències sense sortir de Barcelona./Notícia emesa pel SITC