superior

Reportatges

El turisme aportarà més del 15% del PIB

Espanya superarà en un futur els 115 milions de turistes estrangers i serà la primera destinació mundial

El creixement del turisme a Europa i especialment a Espanya serà la tònica de les properes dècades. Sembla que les propostes de reducció del turisme no quallen i Espanya podrà superar França com a primera destinació del món d’aquí uns anys.

Són diferents consultores internacionals les que pronostiquen aquest canvi al pòdium turístic mundial cap al 2040. Al costat del creixement de visitants també hi ha un augment de la despesa que repercuteix en l’aportació a l’economia del país. Quan Espanya es col·loqui en primera posició com a destinació el turisme ja suposarà més del 15% del PIB, cosa que només passa en aquests moments als arxipèlags canari i balear.

Ara com ara, en aquest exercici, el turisme a Espanya superarà els 90 milions de visitants. Aquest estiu l’INE xifrava en 12% l’augment acumulat des de començament d’any respecte al mateix període del passat. I és que el rècord que es tornarà a marcar en acabar l’any l’avançaven les xifres dels aeroports aquest estiu.

Les infraestructures d’AENA marcaven un 7% més de passatgers que el 2023. L’aeroport de Madrid-Barajas ha tancat el millor estiu de la seva història. Entre l’1 de juny i el 31 d’agost van passar més de 18 milions de passatgers, un 10,9% més. En el cas de l’aeroport Barcelona-El Prat la temporada estival ha suposat un nou rècord històric de passatgers. I els nou primers mesos del 2024 l’increment percentual és de dos dígits com a Barajas, concretament de l’11,5%.

En aquest mateix sentit, les companyies aèries posaran aquests mesos finals de l’any entre un 7% i 8% més de seients disponibles per volar a Europa. La dada corrobora les previsions positives que té el sector aeri per al futur immediat.

Articles relacionats

Back to top button