superior

Destinacions

El País Basc també vol posar un impost turístic

El Govern basc s’ha posat a treballar en el projecte de llei d’implantació d’una taxa turística a tot el territori. S’ha marcat un termini de sis mesos per redactar una proposta.

Per als responsables de turisme gravar les pernoctacions amb un impost serà una de les mesures previstes per a aquesta legislatura juntament amb el control dels habitatges turístics. Alertat per la situació d’altres destinacions espanyoles, l’executiu no vol que el problema del lloguer turístic es repliqui és el seu territori.

Tot i que actualment el lloguer vacacional no sigui un problema, volen posar mesures preventives que preservin l’ús residencial de les comunitats de veïns. Així, el control més gran al lloguer turístic i les plataformes que el comercialitzen quedarà recollida en una nova Llei de Turisme. L’objectiu és forçar les plataformes a compartir informació amb l’administració i a perseguir l’oferta il·legal que publiciten.

Segons dades facilitades pel conseller del ram, el turisme i el comerç suposen el 18% del PIB basc i pràcticament una quarta part de l’ocupació (24%) es concentra en aquests dos subsectors del sector serveis, amb més de 247.000 treballadors.

Articles relacionats

Back to top button