superior

AAVV i TTOO

Ara a buscar la supressió del registre de viatgers

Un cop aconseguida la pròrroga fins al 2 de desembre de l’entrada en vigor del decret RD 933/2021 que obliga el sector turístic a emplenar un registre de clients amb informació i documentació exhaustiva, l’objectiu del sector de les agències és eliminar-ne l’aplicació.

Estan obligats a recollir dades dels clients els hotels, apartaments turístics, cases rurals, agències de viatges i empreses de lloguer de vehicles. Fins a 43 referències surten a la llista de dades que havien de recopilar els allotjaments. Tot amb el fi de la seguretat pública però que alhora pot constituir una intromissió a la intimitat privada.

El Ministre de l’Interior ha dit que els paràmetres de recopilació d’informació dels clients es quedaran en els 14 que ja faciliten els allotjaments i desisteix dels 43 previstos que en el cas del lloguer de vehicles pujava fins als 64.

Les principals associacions d’agències de viatges – ACAVE, FETAVE i UNAV – han anunciat una ofensiva informativa per mobilitzar el sector i l’opinió pública sobre les conseqüències que té aquesta mesura del Ministeri de l’Interior.

El Govern i el sector han aprofitat aquest període de congelació de la norma per reunir-se i parlar sobre el decret. El Ministeri ja ha traslladat a les agències de viatges que no té intenció d’introduir cap modificació a les condicions d’aplicació. Els representants de la CEOE i les associacions ACAVE, FETAVE i UNAV presents a la reunió van rebre del govern el missatge que el RD 933/2021 és irrevocable i sense opció de pròrroga.

Ara les tres associacions han anunciat que comencen a informar els seus clients dels perjudicis a què s’exposen. En aquest sentit, el Consell de l’Advocacia Catalana ha mostrat la seva preocupació per aquest nou registre que podria vulnerar la privadesa de les persones.

D’altra banda, esperen que la Comissió Europea, que ja té el tema sobre la taula, resolgui favorablement les peticions de les agències de viatges. Addueixen que les empreses no tenen la majoria d’informació que se sol·licita i que el 95% del sector de les agències són pimes sense capacitat per fer front a aquesta sobrecàrrega administrativa.

Aconsegueixen ajornar el decret del registre de viatgers fins el desembre

El sector demana la suspensió de l’entrada en vigor del RD 933/2021

Màxima preocupació de les agències de viatges

Articles relacionats

Back to top button