superior

Fires i Congressos

Vacances més llargues i més a prop de casa, proposta pel futur del turisme

L’expert independent en Turisme i Acció Climàtica Jeremy Smith ha destacat a la recent edició del Forum TurisTIC la necessitat de promoure un nou model de vacances que permeti incrementar el temps a la destinació i viatjar menys.

Smith és coautor de la Declaració de Glasgow liderada per Nacions Unides sobre l’Acció Climàtica al Turisme. En la seva opinió, “el turisme hauria de prioritzar esforços per canviar d’un model extractiu a un de regeneratiu, que aporti beneficis a les comunitats i als ecosistemes en els quals opera”.

El Fòrum organitzat pel centre tecnològic Eurecat ha promulgat la reducció de l’impacte de l’activitat turística en el seu entorn per impulsar la sostenibilitat del turisme en un context marcat per l’emergència climàtica que, segons expliquen, “afecta ja a l’activitat del sector”.

Forum TurisTIC 2024

En aquest sentit en el congrés han llançat un missatge en boca del geògraf Francesc Mauri advertint que: la costa catalana serà completament diferent les pròximes dècades, les variacions molt ràpides en el clima portaran a canvis estructurals a tot el país”.

Com a solucions s’ha assenyalat la cerca d’alternatives baixes en carboni per als viatges, fomentant els desplaçaments en tren o l’ús de combustibles més nets per aconseguir les zero emissions globals del turisme l’any 2050 com proposa la Declaració de Glasgow.

El Forum TurisTIC ha reunit com cada any empreses del sector turístic, de la innovació i el desenvolupament tecnològic, associacions i gremis especialitzats i organismes turístics, per conèixer i debatre iniciatives encaminades a la sostenibilitat del turisme basades en tecnologies i projectes d’innovació que permetin generar nous models de negoci.

Articles relacionats

Back to top button