superior

Reportatges

El canvi climàtic que provocaria el canvi del turisme

Amb augments de 4º a 5º de temperatura sí que es poden esperar alteracions importants en la demanda

El sector del turisme està molt pendent dels efectes que el canvi climàtic podria provocar a la seva activitat. És una incògnita quin serà el comportament de la demanda i com els serveis que presten es veuran alterats en un possible nou paradigma.

Els informes més recents, com l’elaborat per BBVA Research, anuncien que si l’escalfament global és molt pronunciat, les destinacions de costa de la península continuaran sent les més atractives per als turistes, encara que aquests es desplaçaran de les platges del sud a les del nord. També els mesos de màxima activitat quedaran afectats, i tardor i primavera es podrien convertir en les temporades més atractives.

Segons l’informe ‘L’impacte del canvi climàtic a la demanda del turisme a Espanya’ del BBVA es pot esperar una disminució del 7% de la demanda el 2100 si les temperatures augmenten de forma molt accentuada, 4,8 ºC.

El sector pot prendre nota de les previsions del BBVA: en el pitjor dels casos, les zones de costa Mediterrània i les illes reduirien la clientela turística un 60% a l’estiu i recuperarien una mica els mesos de tardor. En canvi, el turisme urbà no se’n ressentirà per aquests canvis de temperatures.

Si l’escenari de final de segle no és tan extrem i l’augment de temperatura el 2100 és de 2,8 ºC, la caiguda del turisme a Espanya no serà gaire alta. L’informe la situa a -0,6 %.

Articles relacionats

Back to top button