superior

Destinacions

La Generalitat de Catalunya vol desencallar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona

Ha demanat formalment al Ministeri de Transports la reactivació de la Comissió Tècnica

El president català, Salvador Illa, ha anunciat que vol desbloquejar l’ampliació de l’aeroport del Prat. Per començar reunirà un equip de tècnics perquè facin una proposta des del rigor i fora de posicionaments polítics. La infraestructura es troba al límit de la seva capacitat i la situació perjudica l’economia catalana.

Davant d’aquest anunci els partits que li han donat suport a la investidura d’Illa –ERC i Comuns- han recordat que la seva línia vermella és no allargar la tercera pista. En el cas dels republicans li recorden que una cosa es modernitzar l’aeroport i una altra allargar la pista. La negativa dels Comuns se centra, a més d’en aspectes mediambientals, en no promoure cap increment del turisme perquè agreujarà els problemes d’habitatge.

Però el Govern català ja s’ha posat en marxa i ha demanat formalment al Ministeri de Transports que es reactivi la Comissió Tècnica per a la millora de l’aeroport del Prat.

Opcions d’ampliació

L’aeroport del Prat continua batent rècords i a finals d’any l’aeroport de Barcelona podria assolir els 52 milions de passatgers. El repte que tenen sobre la taula els tècnics és com millorar-ne la capacitat i alhora preservar l’ecosistema del delta del Llobregat.

Una opció que han expressat els experts és reconfigurar l’ús de les pistes actuals sense ampliar-ne cap. Aquesta proposta generaria gran impacte acústic als veïns i requeriria mesures per mitigar el soroll.

La segona opció, que és la millor a nivell operatiu, se centra en ampliar la tercera pista. En aquest cas s’afectaria l’espai natural de la Ricarda al delta del Llobregat i requeriria trobar mesures mediambientals compensatòries.

Els experts sempre han apostat per aquesta darrera opció. Per assolir les 80 connexions intercontinentals a Barcelona la garantia és allargar la tercera pista per evitar interferències entre les pistes, com passa ara.

Les veus contràries aposten per mantenir el sistema actual i traslladar tràfic a altres aeroports com Girona, Reus i l’Alguaire.

Articles relacionats

Back to top button