Finalment, després de tres anys estancada, s’ha materialitzat la compra d’Air Europa. La totalitat de l’operació ha sortit per uns 500 milions d’euros, la meitat de la calculada abans de la pandèmia. Iberia serà l’encarregada de gestionar la marca amb la intenció de potenciar el hub a l’aeroport de Madrid Barajas.
El gegant IAG controlava el 20% de la companyia que pertanyia a Globalia, ara ha adquirit el 80% restant per 400 milions. L’acord ha arribat i les dues parts tenen definit els diferents tempos de l’operació, el calendari i la forma de pagament, així com els condicionants que puguin sobrevenir en cas que Brussel·les o Competència a Espanya posin alguna objecció. El procés es podrà culminar en uns 18 mesos.
Air Europa s’integrarà amb Iberia, Iberia Express i Vueling. L’estratègia d’IAG és que Barajas sigui el centre de connectivitat en xarxa per a Llatinoamèrica i el Carib, i també cap a Àsia. L’aposta és competir amb els grans aeroports europeus.
Air Europa compta amb 36 rutes de llarg i mig radi, amb Amèrica i Europa. Abans de la pandèmia transportava més de 19 milions de passatgers cada any. El 2022 van ser 10 milions. Per la seva banda, IAG (International Airlines Group) és un dels grups d’aerolínies més grans a nivell mundial. Air Europa se suma a les cinc aerolínies que el formen: British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling, LEVEL i IAG Cargo. Disposa d’una flota de més de 530 avions.