Les sospites sobre TikTok pot condicionar-ho com a xarxa social
La Unió Europea ha reclamat a tots els seus funcionaris que desinstal·lin l’aplicació de TikTok dels telèfons mòbils. Sospiten que el govern xinès utilitza la seva reeixida App per espiar i obtenir dades personals dels usuaris.
Cada cop són més les veus que alerten del perill que suposa la xarxa TikTok. El seu èxit entre els joves i els no tan joves és total. El món empresarial i les marques, sense distinció de sector, inclòs el turístic, la utilitzen com a mitjà de promoció. Els influencers que pengen vídeos a aquesta xarxa estan molt cotitzats per la seva capacitat de promoció.
Per al turisme, els vídeos a TikTok estan sent allò més, però cal analitzar fins a quin punt la plataforma podrà superar l’ombra de sospita que plana sobre ella. El govern xinès no està subjecte al control de les autoritats occidentals de protecció de l’usuari. Sense cap pudor pot sostreure dades privades dels usuaris i estenent com a virus l’espionatge de la intimitat de les persones.
Canadà espera una reflexió de la societat contra TikTok
Cada mes 125 milions de ciutadans de la Unió Europea accedeixen a TikTok. Als Estats Units està prohibida en dispositius governamentals, a Taiwan també la tenen vetada per als treballadors de l’àmbit públic i als Països Baixos han aconsellat als seus funcionaris que no la facin servir. La revista Forbes va denunciar que periodistes havien estat espiats a través de la plataforma.
Fins a quin punt utilitzar TikTok suposa col·laborar amb les pràctiques dolentes d’una potència estrangera? i és possible una conscienciació general d’empreses i ciutadans de països democràtics que porti al boicot d’aquesta plataforma? El primer ministre canadenc Justin Trudeau acaba d’anunciar que prohibirà l’ús de TikTok a tots els dispositius mòbils del govern i espera que molts canadencs, “des d’empreses fins a particulars, reflexionin” i “potser prenen decisions”