Rupit i Taüll formen part d’una ruta transnacional de pobles amb encant
El projecte CHARM de la Unió Europea (UE) ha treballat durant dos anys per crear una ruta transnacional que inclou 10 pobles amb encant en 6 països diferents que permet potenciar les destinacions rurals d’Europa.
Rupit i Taüll són els dos pobles catalans que han participat en aquest projecte que tenia com a objectiu crear fluxos cap a zones rurals, o menys turístiques, i contribuir a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants. La ruta transnacional de pobles amb encant de diferents països l’ha conformen: Rupit i Taüll (Catalunya); Burg-Reuland (Bèlgica); Sortelha i Monsaraz (Portugal); Oravi i Mathildedal (Finlàndia), Cunziria (Itàlia) i, Seiffen i Friedrichstadl (Alemanya).
Per a desenvolupar CHARM han destinat un pressupost de 533.280 euros dels fons COSME de la UE. Entre les finalitats del programa també s’ha inclòs preservar i promoure el patrimoni històric i tradicional, l’arquitectura i els paisatges de les àrees rurals, per mitjà d’experiències innovadores. La idea era donar-los a conèixer “fent ús dels avantatges que les noves tecnologies poden proporcionar als pobles rurals per oferir una experiència inoblidable als visitants”.
Per això des de CHARM han treballat més de 50 activitats i més de 20 productes turístics d’1 a 2 nits per implicar el visitant en la vida quotidiana de la destinació escollida, participar en el seu estil de vida i tradicions i, viure una experiència singular.
Durant aquests dos anys, sis socis han treballat en el programa: l’Agència Catalana de Turisme (ACT) –que ha actuat com a líder del projecte-, Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d’Outrora (TDO PORTGALL), Institut für Tourismus und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia – SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).
Tota la informació sobre el projecte CHARM es pot trobar al web https://www.charmingvillages.eu/