El megacomplex turístic extremeny Elysium City pot ser un nou bluf
Una companyia nord-americana ha presentat el projecte Elysium City per a Extremadura, un succedani de l’Eurovegas que anuncia més de 11.000 milions d’inversió i 4,5 milions de visitants anuals.
A aquestes alçades de la nostra història turística sembla poc creïbles moviments inversors d’aquestes característiques. Casinos, hotels, parc aquàtic, camp de golf, estadi de futbol pensat també per a concerts, comerços, restauració… una música que ja sona d’altres iniciatives fallides que al final queden en res o en realitats descafeïnades.
Els promotors, l’empresa nord-americana Cora Alpha, preveu obrir-lo en 2023 ocupant una superfície de 1.200 hectàrees al terme municipal de Castilblanco (Badajoz) on a més es situaria un heliport i una estació del tren d’alta velocitat. Cinc anys per a tan magna inversió sembla més que insuficients. BCN World, a la Costa Daurada, és un bon exemple.
Les xifres del projecte tornen a ser de vertigen: a part dels 3.200 milions d’euros de la primera fase, parlen de contractar 3.000 treballadors per a la construcció del complex i 5.000 llocs de treball al final d’aquesta etapa. En la presentació d’Elysium City ha participat el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara. El govern extremeny compta amb la Llei de Grans Instal·lacions d’Oci pensada per a projectes d’aquest tipus.
Les obres podrien començar en nou mesos o un any. Tant de bo sigui una realitat, tot i que la magnitud de l’bluf pot ser majúscula quan es llegeixen les intencions incloses en la segona fase del projecte. Es tracta d’una inversió addicional de 8.800 milions d’euros, a partir de 2028, per crear illes flotants, una pista de Fórmula 1, un centre eqüestre, una roda gegant i més hotels de 5 estrelles.