Desordre i pobre promoció de l’oferta de neu catalana
Aquesta temporada s’ha vist la poca iniciativa conjunta de les estacions d’esquí de Catalunya. Pràcticament no hi ha cap informació al web de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), www.catneu.cat on no trobem res de les novetats d’aquesta temporada ni dels preus i només hi ha una petita informació de l’estat de la neu realitzat amb un Excel.
El mateix podem dir del web de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, www.fceh.cat. Així, els esquiadors i aficionats a la muntanya han d’anar navegant pels webs de cada estació per tenir informació de la temporada d’enguany.
Tot això, a més, contrasta amb el fet que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) sí que van presentar, el 15 de novembre, les principals novetats de les estacions d’FGC: La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé i per això encara és més estrany que tota aquesta informació no estigui pujada en els webs esmentats abans. En canvi sí la trobem al web de l’Asociación de Estaciones de Esquí y Montaña de España, ATUDEM que també té publicades altres notícies de les estacions de Catalunya, com el fet de que Boí Taüll va ser guardonada com la millor estació d’esquí d’Espanya en els World Ski Awards 2018, l´única iniciativa mundial que reconeix l’excel·lència en la indústria del turisme de neu. Precisament aquesta estació també ha estat notícia perquè la Generalitat ha hagut de fer-se càrrec de la seva gestió perquè al mes de novembre l’empresa que la gestionava va renunciar unilateralment al seu contracte de lloguer i a la prestació dels serveis.
El problema de les nostres estacions encara és més greu si pensem en la promoció de Les Neiges Catalanes, però el mateix podríem dir de l’oferta de l’altre gran competidor de les nostres estacions: Andorra. Sens dubte, ens falta molt camí per fer i més tenint a l’horitzó la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona pels jocs d’hivern 2030.