superior

Destinacions

Girona: repercussions turístiques de l’ascens a Primera Divisió

L’espera’t ascens del Girona F.C. a la Primera Divisió del futbol espanyol ha despertat un gran interès en el sector turístic i qui més qui menys està fent càlculs de la repercussió econòmica que pot suposar per a la ciutat. Estar entre les ciutats més importants de l’Estat pot representar una important presència de visitants que aprofitin el viatge del seu equip per anar a fer turisme a Girona.

L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona creu que l’impacta econòmic serà d’uns 23 milions d’euros i la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals eleva les previsions fins als 30 milions. De tota manera, son dades estimatives, ja que el càlcul real és difícil de fer. Hi ha estudis de ciutats semblants a les de Girona, com ara Granada, Valladolid o Saragossa, però són de fa més anys, quan el pes de la televisió no era de la grandària de l’actualitat. A més la repercussió econòmica també variarà en funció del calendari: no és el mateix que els equips punters visitin Girona en una jornada entre setmana que el cap de setmana o durant un pont, per exemple. O la mateixa situació de l’equip en la classificació, que també pot comportar molta variació de seguidors.

Altres punts són molt més difícils de quantificar, encara que més fàcils de tenir-los presents, com ara situar la ciutat de Girona en el mapa de les grans ciutats, que majoritàriament són les que tenen equips a la Primera Divisió; la permanent presència en mitjans de comunicació de grans audiències o la repercussió a l’estranger al fer els resums de la lliga espanyola de futbol.

Des d’un punt de vista més estrictament turístic, la ciutat no sembla tenir en aquests moments problemes de places hoteleres, encara que ja s’especula en l’augment de preus els caps de setmana de partit. Però no és el mateix en quant a bona comunicació amb la resta de l’estat. L’AVE assegura la bona connexió amb l’eix de l’Alta Velocitat ferroviària, però no hi ha vols directes a d’altres ciutats espanyoles. I encara hi hauran d’altres problemes a l’hora d’aconseguir que vinguin aficionats d’altres equips, com és el tema de les entrades. Amb un estadi força petit, la comercialització de paquets amb entrada no sembla que tingui una ràpida solució. A més, els gironins no s’han caracteritzat per ser molt amants d’omplir Montilivi i veure el camp mig ple mentre el sector turístic no te accés a entrades, pot generar problemes.

El que s’espera ara és que la permanència a Primera Divisió sigui una realitat. No cal oblidar, però, que l’equip de futbol ha passat per moments de molta penúria econòmica i incertesa sobre el seu futur. A la ciutat tothom recorda que Girona també ha tingut, històricament, una gran afició pel bàsquet i en canvi, es va deixar perdre un equip que va estar forces anys a l’ACB per la manca de suports econòmics.

Articles relacionats

Back to top button