superior

Destinacions

36 empreses del Maresme ja són Punt d’Informació Turística

La Diputació de Barcelona, a través de l’àrea de turisme va engegar ja fa uns anys un projecte molt interessant i pioner per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix al territori mitjançant d’una xarxa d’informació publico-privada.

Ara ha estat la comarca del Maresme la que s’ha beneficiat de la xarxa i per això, fins a 36 equipaments i serveis turístics meresmencs han rebut l’acreditació com a nous punts d’informació turística. Aquestes acreditacions reconeixen la tasca informativa i d’assessorament que molts establiments i serveis turístics ja estan fent. Per a rebre el distintiu, el programa de la Diputació fa cicles formatius amb sessions de coneixement de territori, elaboració d’un catàleg de serveis i productes turístics i informacions.

El programa “Punts d’Informació Turística” es va començar a implantar a l’any 2013 a l’Alt Penedès i l’Anoia, on es van acreditar més de 30 establiments. Un any més tard van ser les comarques del Berguedà i d’Osona les que van acreditar més de 50 equipaments. Ja en el 2015, la comarca del Vallès Oriental va certificar17 empreses i equipaments. Finalment, en aquest 2016 han estat les comarques del Bages, Garraf,  Vallès Occidental, Baix Llobregat i Maresme els que s’han incorporat al programa, essent el Maresme on més adhesions s’han aconseguit, amb aquestes 36.

Èxit del programa
foto-maresmeEl programa “Punts d’Informació Turística” ha anat guanyant a poc a poc adeptes, fins el punt que les comarques pioneres han començat a ampliar el nombre d’equipaments i serveis adherits. Així, al 2015 l’Anoia va ampliar en 20 punt més els que ja tenia i aquest any han estat les comarques del Berguedà (11 punts més) i d’Osona (17) les que han augmentat els punts d’informació existents prèviament.

El programa parteix de la xarxa d’oficines de turisme de la demarcació de Barcelona, però la Diputació volia augmentar el punts d’informació perquè el turista i el visitant tingués la possibilitat de ser informat de tota l’oferta turística més propera, alhora que pogués rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. Aquests punts son, per tant, complementaris a les oficines d’informació turística i si bé no poden donar un servei tan complert, sí que exerceixen una funció informadora important, ja que cobreixen els horaris i territoris que no poden fer les oficines.
Per a obtenir l’acreditació, cal seguir un cicle formatiu de 22 hores i la Diputació s’ocupa a més de facilitar un catàleg de serveis i productes turístics, un dossier informatiu i agendes d’interès en suport informàtic, display dispensador de material de promoció, tramesa d’aquest material i un seguiment tècnic.

L’acte d’acreditació de les empreses del Maresme va tenir lloc al Castell de Santa Florentina, a Canet de Mar (foto) i va comptar amb la participació del diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, Pere Regull

Articles relacionats

Back to top button